174: cabaran 30 hari berpuasa - hari #25.

hari ni special sikit.

berbuka puasa di Black Canyon Coffee & International Thai Cuisine di Jusco Banda Perda bersama my bff & fellow blogger, Sham.

klik kat gambar ni klu nak pg kat blog dia.
anyways, ni apa yang kitorang makan...

enjoice!

black pepper steak, medium rare. Sham punye. sedap gak.

iced green tea. pun sedap. totally recommending it.

6 pieces of spring rolls as appetizer. finished in mere seconds lepas masuknya waktu berbuka. hehehe...

spicy spaghetti cooked in chinese-style fryer. not the best i must say. too pedas for my taste. i gotta say, agak menyesal sbb can't finish the whole thing sbb pedas sangat.

iced chocolate milk. HIGHLY RECOMMENDING THIS. sedap glerr...
my verdict:
since restoran ni berkonsepkan fusion antara thai cuisine dan a little bit of western, you kinda have a variety of choices when it comes what you can eat. you have the staple choices of various nasi (fried in so many different ways), soup, western dishes (fish & chips, steak, sandwiches, blablabla) and some fusion food like the spicy spaghetti that i just had.

the prices are kinda moderate, food ranges from rm4.50 (the salad) up to rm26 (the steaks).

however, i highly recommend you guys utk go through diorang punya extensive drinks menu and try them out.

kitorang try both the iced green tea & iced chocolate milk and had fallen in love with those. sedap gilerr.... i bet the rest of the drink choices in the menu were as tasty as what we have ordered. rambang mata sebab semua nampak sedap (especially the chocolate drink section). prices started from rm3 up to rm9 for drinks.

thanks to Sham sebab sudi belanja. walaupun otw balik hujan lebat, i really enjoy our outing. sempat jugak berbuka puasa sekali. hehehe...

=) 

Ulasan

Taufan Bin Ribut berkata…
untunglah bro buke best.aku hari2 buke kat bazar bende yang same je ^_^

Entri Terkini : Tips berjimat ketika di hari raya #apeponboleh

Entri terdahulu : Shopping Raya yang sakan
anGah berkata…
menarik dan tertarikkkkk
shandye. berkata…
@Taufan Bin Ribut: eheh. sekali-sekala kot makan kat luar. hehehehe....
shandye. berkata…
@anGah: yep. not bad la makanan kat situ. hehehehe....
FaizalSulaiman berkata…
wohooo

kat perda, area bukit mertajam tu ka?
lamanya tak pi situ.last time was 2006 masa tu perda baru nak develop.rindu zaman uitm kat situ.huhu

mana2 nak outing mesti masuk summit BM takpun merayap ke pulau
SHAMSUL AMRI berkata…
Thanks shandye..... :)
shandye. berkata…
@FaizalSulaiman: summit bm kinda gives me the creeps. banyak "foreigners" kat sana i felt as if i'm at nepal or jakarta or something... pretty scary...
Cik Bambam berkata…
i bila nak belanja?? hik3..