134: cabaran 30 hari berpuasa - hari #03.

hr ni takde kueh. nampak jambu potong ni terliur plak. hehehe....
ikan geli goreng masak ape ntah...

gulai ape ntah. mak beli yg ini...

Edisi kali ni lagi simple sebab dua beranak je ada kat rumah. Lauk ni for sure simpan dalan fridge dan sahur karang just hangatkan balik je. 

Tak ada kueh, tapi kurma kan adee... hehehehe...

Elok juga makan ala minimalist camni: jimat dan tak membazir.

Ye tak?

Teehee...

=)

Ulasan

SUDUT MATA SAYA berkata…
ikan geli or ikan keli?
shandye. berkata…
@SUDUT MATA SAYA: hahahaha... tak perasan tadi nak cepat... ada typo plak. ngee....
Fyzal berkata…
berbuka minimalist mmg style bro. jimat dan tk over kenyang. gulai tu nmpk menyelerakan la pulak.
shandye. berkata…
@Fyzal: dah berbuka dua orang je tak perlu la kot mewah2. ye tak? hehehe...
eva berkata…
uwaaahhh!!! nak asam tu dgn buah tu.. sedap sgt2.. nanti nak cari utk berbuka ptg ini.. hehe
Hans berkata…
wah
lama xmakan ikan keli
rindu2
shandye. berkata…
@eva:semalam mmg niat nak cari kuih... tup2 terserempak dgn makcik yg juah asam dgn buah... tergugat iman kejap. terus beli. mak marah sbb tak beli kuih tp last2 dia yg makan semua. hahahaha...
shandye. berkata…
@Hans: sedap walaupun pada hakikatnya aku suspek ia adalah lauk resaikel yg pakcik tu jual balik. suspek ajela... wallahualam...
[sutera kasih] berkata…
berbuka puasa bersederhana lebih nikmat...
shandye. berkata…
@[sutera kasih]: betul tu! takde yg membazir! teehee...