132: cabaran 30 hari berpuasa - hari #02.

kueh apentah. mak beli. saya tahu makan je.

seedless watermelon. yummeh!

gulai kupang. pun beli jugak.

daging masak kicap. bikin sendiri hoccay! hehe...

Memandangkan hari ini berbuka puasa dengan mak berdua je, makanya lauk takdelah extravagant sangat macam semalam. 

Adik dah balik asrama so takdelah banyak sangat lauk. Bersederhana je....

Selamat berbuka puasa korang!!!

Teehee...

=)

Ulasan

Fyzal berkata…
kueh no 1 tu feveret aku bro. itu orang perak panggil limas (sebutnya:limaih) tp kt tmpt lain lebih dikenali sebagai tepung pelita.
shandye. berkata…
@Fyzal: owh... tepung pelita... my mom ada cakap tadi tp tak ingat msa tgh upload picture tadi. hehehe...
[sutera kasih] berkata…
selamat bersahur nanti hehe
SUDUT MATA SAYA berkata…
yg paling sdap ialah tepung pelita.
..hizamirahim.. berkata…
banyak la tu.
adeh.
shandye. berkata…
@SUDUT MATA SAYA: mmg pun. esok mak janji beli byk lg sbb yg ada tu azan blom abes dah selamat dimakan oleh anaknya ini. hahaha....
shandye. berkata…
@..hizamirahim..: berbuka berdua je dgn mak. hehehe... esok pun sama...
perempuan virgin berkata…
ok. silap aku bukak entry ni time pukul 10 pagi. *gulp
cik rama-rama berkata…
tu tepung pelita... :)..

bese lar kalo adik blik dri asrama mmg byk juadahnyer..kalo mmg stock muka duk rumah ala kadar jer lar lauk dye.. :)
shandye. berkata…
@perempuan virgin: haha... salah timing tu weh! btw, thanks sbb sudi singgah....
shandye. berkata…
@cik rama-rama: kebetulan adik balik dr asramaa mgg lepas, tu yg sempat berbuka kat rumah. lg 2 mgg baru adik leh merasa berbuka kat rumah balik. teehee....
nn berkata…
tepung pelita/tako. projek kemahiran hidup tingkatan 3. ekonomi rumah tangga gitu.
shandye. berkata…
@nn:uiks... tahu buat ke? hebat!!!