104: apek, jaga-jaga depan ada longkang!

Harus waspada. Belog INI dan INI (mungkin) sedang diperhatikan. Sekarang aku tidak boleh kemaskini sembarangan.


Celaka!

p/s:- macam mana nak elak daripada spam di dalam blog secara efektif?

Ulasan

ASaDa RyutaRo berkata…
ce try tukar pasword blog.. :D
shandye. berkata…
@ASaDa RyutaRo: done. urrghh... tak suka la spam dlm komen. ni yg rasa mcm nk buat moderation pd komen tp tak begitu rajin nk jenguk blog selalu. adeehhh....
[sutera kasih] berkata…
xtahula pulak huhu
shandye. berkata…
@[sutera kasih]: xpe2. lps ni rasanya nk kena activate la comment moderator tuh... byk sgt spam yg masuk. huhu....
b a m b a m ' s berkata…
aktifkan comment moderationnn!! ekkekeke..xpon letak verification code..tp kesian bukan spammers macam i nak drop komen.. muahahahha
shandye. berkata…
@b a m b a m ' s: sbb tahu word verification dan comment moderation tu menyusahkan visitors la sy tak buat...hurm...
KizZ berkata…
Ahah...kena activate comment moderator tu kot...Spam memang masuk dari dalam tu..
shandye. berkata…
@KizZ: klu dh ramai rekomen cenggitu nampak gayanya kena la activate comment moderator nih... takdela kena delete satu2 komen spam yg masuk. huhu....