102: [siri tak ada kerja] #12 - michael bay resaikel babak untuk filem transformers 3?

huarrgghh... makan budok!!!

Filem ketiga francais filem robot menentang robot Transformers: Dark Of The Moon sekali lagi mengukuhkan kedudukan di carta box office. Namun begitu, ada sebilangan kipas-susah-mati filem-filem Michael Bay tidak puas hati kerana mendapati bahawa ada beberapa babak dalam filem tersebut seperti telahpun dirisaikel (kitar semula, guna balik, whatever). Terdapat beberapa babak dari filem The Island yang diarah dan diterbitkan oleh Michael Bay pada tahun 2005, dibintangi oleh Ewan McGregor dan si cantik Scarlett Johansson digunapakai sekali lagi dalam filem terkini trilogi filem robot lawan robot ini.

Salah satu babak yang paling ketara dirisaikel semula adalah babak aksi dari filem ini di mana Lincoln Six Echo dan Jordan Two Delta melarikan diri daripada kompaun dan babak cemas seterusnya berlanjutan ke jalan raya besar.

sama tapi tak serupa?

Ada satu video ditemui di YouTube, di mana seseorang telahpun membuat perbandingan antara kedua-dua babak aksi tersebut. Walaupun ada beberapa syot di dalam sekuens itu adalah berbeza, tidak syak lagi bahawa sebilangan besar syot yang digunapakai adalah syot yang sama antara kedua-dua filem tersebut!

Sila tengok sendiri video di bawah dan nilaikan sendiri.


Ape cer abe Bay? Nak jimat kos ke?

Kthnxbai.

Ulasan

syahira ariff berkata…
btw
transformer 3 ni mmg tbaik
shandye. berkata…
@syahira ariff: best mmg best... tp agak dry, don't you think?
Rozuan Ismail berkata…
standardlah bab recycle ni,nak jimatkan kos.tapi still menarik kan.
shandye. berkata…
@Rozuan Ismail: transformer 3 plg best atr ketiga-tiga trilogi stakat nih...
hanaahmad berkata…
ok. aku tak tgk lg. kasihan bukan?
shandye. berkata…
@hanaahmad: nnt ade masa pg la terjah. mwehehehe...
cik rama-rama berkata…
bese lar tu..filem omputeh kan diorg buat dekat set, msty ade kitar semula punyer..


best mmg best tp mcm x mncapai khendak lar..untah lar..pndgn org lain2.. ^ ^
shandye. berkata…
@cik rama-rama: but then agak2 la. ni filem besar kot. takkan nk resaikel gak. klu produksi kecil2an takpela gak....