232: Secangkir Kopi Bersama Dia akhirnya ke...



One word: Alhamdulillah.

Cerpen yang aku kira entah apa-apa yang sudah aku peram agak lama (setahun lebih, mungkin?) setelah ia gagal untuk disenaraipendekkan dalam antologi Orang Macam Kita akhirnya bakal menemui para penggemar kopi dan penagih cerita-cerita pendek dalam...



Ha.

Ni cheq nak habaq mai sikit. Syukur alhamdulillah sebab cerpen aku terpilih antara sembilan belas (19, eh... tajuk album debut Adele??) cerpen-cerpen karya mereka-mereka yang jauh lebih dahsyat, terdiri daripada geng kaki pukul dan kaki pau yang... ehem... boleh tahan la ganasnya.

Antaranya...

Ada Shaz Johar, penulis Kougar dan Tabu yang dua-dua mengancam...
Ada Redza Minhat alias abam gigi besi dalam cerita Pisau Cukur tu...
Ada Nadia Khan, penulis novel Kelabu yang best-seller giler ittew...
Ada Faizal Sulaiman, blogger tegar yang rajin hapdate blog dia tuh...
Ada Adib Zaini, abam botak yang gojes... penulis Zombijaya yang best tuh...
Ada Fadli al-Akiti, pengulas buku/filem yang pedas ittew...

Ah. Ramai lagilah. Pokoknya harus dibeli, nanti rugi!

Dan aku... hanya ikan bilis kecil di lautan pasifik rasa bersyukur sangat (dey berapa kali mau rasa gratitude, daa?) bila cerpen aku terpilih.

Yang special-nya nak habaq mai sikit ni... antologi KOPI ni hanya ada 1,500 salinan ja dan takkan diulang cetak. Ya... very the limited edition, bebeh. Kira siapa cepat dia dapat. Dahlah rare, tak dijual kat mana-mana toko buku arus perdana pulak tu. Currlast kau Jah!

Abes cemano pakcik nak beli ni ha?

Ha... poie ajo kek SINI dan pre-order sekarang uols... Takpun simpan duit ngam-ngam dan pakai mai serbu jah Pesta Buku Antarabangsa PWTC 2012 yang bakal bermula 27 April nanti.

Leh camwhore dengan 19 penulis-penulis lain, mintak sain... nombor telefon ke, belanja makan ke, tips mengurat ke, petua awet muda ke ape ke. Eheh.

Jangan lupo taw LIKE fenpej KOPI tu. Pastu order la siap-siap. Pastu lehla eksyen tayang kat anak ketua kampung uols yang uols ada buku antologi KOPI yang menggiurkan macam Inul ittew.

Ahaks.

=)

belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli.belijgntakbeli. 

Ulasan

Cik Bambam berkata…
congratsss shandyeeee!!!!!

^^,
shandye. berkata…
@Cik Bambam: TQVM!!! Jgn lupe beli taw? Ahaks...
JohanPrinze berkata…
wow! congrats! u xnak write article and send it to glam lelaki?
shandye. berkata…
@JohanPrinze: ahaks. thanks. glam lelaki? fereals???
FaizalSulaiman berkata…
hahahaha. i pun ikan bilis kecil di lautan pasifik itu sayang.hahahahahaha

susah nak percaya pada mula and now kena percaya:P
shandye. berkata…
@FaizalSulaiman: percayalah... kasihmu lama tersulam... di ruang paling dalam... eh, silap komen...
shandye. berkata…
@nizamsani: terima kasih. =)