Sabtu, 31 Disember 2011

214: 2011 dalam kenangan.


Rasanya tak lengkap kalau tak akhiri tahun 2011 kalau tidak membuat rangkuman tentang apa yang telah aku lalui sepanjang tahun ini. Tak banyak, sedikit yang paling terkesan dalam hidup aku, aku ingin kongsi bersama-sama rakan-rakan blogger dan pembaca tegar blog ini.

Hehe…

Selasa, 27 Disember 2011

213: [siri tutorial blogger] #07 - cara hendak buat cover image yang awesome untuk timeline facebook anda.

Ok, kali ni bukan tutorial yang ada sangkut-paut dengan blogger tapi ada kena mengena dgn facebook. Rasanya ramai je kot yang ada akaun facebook dan menyedari yang homepage korang sekarang dah boleh berwajah baru, iaitu apa yang dipanggil sebagai timeline.

Whatever-lah timeline tu. Tapi perasan tak yang korang boleh edit gambar cover kat atas tu dan desainkan ia ikut sedap rasa korang?



antara contoh cover image yang aku berjaya google. cool tak?

Kali ni aku nak syer satu tutorial serba ringkas yang aku jumpa kat internet tentang macam mana nak buat cover image yang ah-may-zing untuk homepage facebook korang.

Lets cekidaut!!!

Rabu, 21 Disember 2011

212: [siri tak ada kerja] #16 - jom belajar stail ikat skarf!

Aku tengah gigih mengugel dan memwikipedia something & entah macam mana aku end up kat blog ni

Tengok macam cool gak the various ways korang boleh gayakan skarf. 

Most of the styles are indeed for girls tapi ada a few yang gays guys boleh incorporate jugak untuk fesyen korang.

rupa- rupanya semua ni adalah Herm├Ęs knotting cards - Spring/Summer 2010 Collection.

211: [siri sekadar cuci mata] #15 - neil etheridge.

Tahu pasal mamat ni via auntie Sherita
OMG... hot giler kot. 
Hahaha...

=)

Selasa, 20 Disember 2011

210: [siri ulasan filem] #06 - songlap.

Aku jarang berpuas hati apabila menonton filem tempatan. Kali terakhir aku keluar dari panggung menonton filem lokal dan berkata, “Aku suka gila kot cerita ni. Tengok sekali lagi pun aku sanggup!” adalah ketika aku menonton Talentime dulu. Songlap ternyata merupakan sebuah filem bukan konvesional yang cuba untuk lari daripada acuan archetypal filem tempatan. Naratifnya tidak linear, plotnya (walaupun aku kira tidaklah original) tetapi boleh dianggap baru, lakonan pelakon-pelakonnya segar dan meyakinkan dan teknik penyampaiannya menggigit.

Am (Sheheizy Sam) dan Ad (Syafie Naswip) tersepit di antara mahu dengan tidak. Adik-beradik ini terlibat dalam sindiket penjualan bayi yang didalangi oleh seorang perempuan bernama Mama. Am dan Ad punya perspektif hidup yang berbeza; Am hanya mahu kelangsungan hidup mereka diteruskan dengan jalan pintas wang mudah yang mereka perolehi daripada bekerja dengan Mama, walhal Ad sebolehnya mahu pergi jauh-jauh dari sini dan mulakan hidup baru.

Khamis, 8 Disember 2011

209: [siri kuotasi hari ini] #10 - excuses.

If a guy goes out with you once and didn't contact you again after that, it simply means he just wanna screw you but he couldn't.
- @fyzakamaruddin

#NaNoWriMo2016

#NaNoWriMo2016

#NaNoWriMo2015

#NaNoWriMo2015